Jocurile Olimpice din acest an reprezintă o veritabilă provocare pentru capitala Franței, care speră ca acest eveniment să fie un veritabil succes, mai ales că va fi urmărit pe tot mapamondul.
Orașul a devenit un adevărat „furnicar” înaintea ceremoniei de vineri seara, iar sirenele se aud la tot pasul, în condițiile în care la Paris se află și peste 100 de șefi de stat.
Organizarea Jocurilor Olimpice depășește cu mult ceea ce s-a întâmplat recent în Germania, acolo unde a avut loc Campionatul European de fotbal. Încă de acum doi ani se simțea „miros” de Jocuri Olimpice, având în vedere că din 2022 se puteau cumpăra tricouri prin care Parisul era promovat la cel mai înalt nivel.
Suporterii caută să prindă bilete pe ultima sută de metri la disciplinele importante, iar haosul este deja unul imens. Imaginați-vă, de exemplu, că sunt peste 20.000 de jurnaliști acreditați veniți din toate colțurile lumii să relateze momentele cele mai importante de la Paris. Iar mulți dintre aceștia provin din redacții care nu au drepturi de a difuza ceea ce se întâmplă la Jocurile Olimpice, acoperind doar felul în care decurg lucrurile în afara arenelor sportive.
Aglomerația este una foarte mare de dimineața până seara, în condițiile în care la Paris au ajuns deja și multe vedete din lumea sportului, dar și mulți oameni politici. Prin urmare, hotelurile de lux sunt păzite cu atenție, de teama unor incidente care ar da peste cap planurile parizienilor.
S-a ajuns în situația în care 15 kilometri sunt parcurși în nu mai puțin de 50 de minute. Se circulă bară la bară, pietonii nu mai țin cont de reguli, polițiștii nu mai țin cont cine trece pe roșu. Prin urmare, varianta metrolului pare optimă în aceste săptămâni. Însă și aici este o problemă, în condițiile în care unele stații importante sunt închise.
Cum multe artere importante sunt închise, iar cele mai multe dintre obiectivele turistice nu pot fi vizitate, o vacanță într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei a devenit practic un coșmar. Poate nu întâmplător, autobuzele care duc oamenii în zonele istorice ale Parisului sunt mai degrabă goale, cumva atipic având în vedere că ne aflăm în plină perioadă de concedii.
Prin urmare, decizia de a muta majoritatea meciurilor de fotbal și handbal în afara Parisului a fost una inspirată, pentru că orașul ar fi fost efectiv „sufocat” într-un alt scenariu.
Probabil, după prima săptămână, situația se va mai schimba, în condițiile în care multe țări vor ieși din cursa pentru medalii, iar jurnaliștii și suporterii vor reveni și ei mai devreme acasă, alături de sportivi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER